DEFREYNE

Vierscharestraat 56
B-8340 Damme
T. +32 479 51 22 36
  info@jbdefreyne.be

BTW BE 0755.785.594

   
Handcrafted - Defreyne made in Belgium

Metalen poorten met hout

Indien u niet overtuigd bent van de strakke, stoere metalen uitstraling kan u ook kiezen voor een metalen poort, uitbekleed met hout. Zo wordt een ‘warmere’ look gecreëerd.

Er bestaan heel wat houtsoorten die uw poort één voor één een andere uitstraling kunnen geven.


Houtsoorten


Afzelia

Afzelia is een houtsoort uit tropisch Afrika. Deze houtsoort is superstabiel en -sterk. Deze houtsoort heeft weinig onderhoud nodig vanwege zijn grove en harde structuur. Kenmerkend voor afzelia is de grote kleurvariatie van het kernhout van okergeel tot bruinrood.

Afrormosia

Deze tropische houtsoort (Midden- en West-Afrika) heeft een dichte structuur zodat het geen water absorbeert. Dit heeft als voordeel dat de planken niet kunnen kromtrekken of opkrullen. De kleur en de textuur benaderen die van teak. Afrormosia krijgt snel een zilvergrijze kleur.

Ceder

Ceder komt voor in de westelijke Himalaya en het Middellandse Zeegebied. Cederhout heeft een stevige en veerkrachtige structuur en krijgt na een tijdje een grijze kleur. Naar prijs toe is deze houtsoort goedkoper dan afzelia en afrormosia.

Eik

Eik is de meest gekend houtsoort. Eik komt meestal uit Europa en Noord-Amerika. Deze houtsoort heeft een matige grove tot grove nerfstructuur. Eik is geelbruin van kleur, maar krijgt binnen het eerste jaar een mooie vergrijsde tint.

Iroko

Deze Afrikaanse houtsoort heeft een uiterst gelijkmatige structuur. Na plaatsing heeft iroko een geel- tot goudbruine tint, maar deze verdonkert snel tot donker- of olijfbruin. Deze houtsoort vertoont een bepaalde gelijkenis met teak, waardoor het ook wel Afrikaanse teak wordt genoemd. De gemiddelde prijs van iroko ligt net iets lager dan bij afrormosia en afzelia.

Padoek

Deze houtsoort komt uit Midden- en West-Afrika. De nerven van padoek zijn matig fijn. Deze houtsoort heeft een vrij gelijkmatige structuur. Padoek is bij uitstek de meest geschikte houtsoort om een metalen poort mee uit te bekleden. Padouk is oranje-rood van kleur. Door het natuurlijke vergrijzingsproces verandert de kleur na enkele weken. Net als iroko zit padoek in dezelfde duurzaamheidsklasse als afrormosia, maar is deze houtsoort iets minder kostelijk.

Ontdek hier onze realisaties van metalen poorten met hout.
Eén voor één op maat gemaakt in ons eigen atelier!

Wenst u vrijblijvend een afspraak of heeft u een vraag over de uitwerking van een metalen poort met hout? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie.


T. +32 479 51 22 36   //   Contacteer ons
TOP